Pages Navigation Menu

Trajectòria

Nascuda a l’Uruguai, es compta avui entre la trentena d’habitants del poble de Florejacs, a La Segarra (Lleida). Els seus avantpassats vingueren de Brasil, Argentina, Escòcia, Itàlia, Irlanda… Durant la seva infantesa, va viatjar d’un país a l’altre i va ser així com entrà en contacte amb les llengües catalana i sueca. El portuguès i l’anglès els aprenguè escoltant els ja vells vinils de música brasilera i jazz.

El so de les paraules i el silenci l’han portada a les històries.

Llicenciada com a actriu en l’Escuela Multidisciplinaria de Arte Dramático Margarita Xirgu de Montevideo, ha cultivat també altres arts, com ara cant, dansa clàssica i contemporània, expressió corporal i pantomima.

Duu a terme els seus espectacles de narració en pubs, auditoris i centres cívics. Col·labora periòdicament amb biblioteques, escoles primàries i secundàries, llibreries i museus (Museu Etnològic de Barcelona, Museu de la Música, Museu Comarcal de Cervera, Museu Picasso, Fundació Palau).

Ha cooperat en projectes de narració nacionals (Nascuts per llegir, Plans d’entorn) i internacionals (Contando Histórias – Um diálogo entre a Espanha e o Brasil), i ha estat convidada a festivals com ara: Festival de la Palabra 2007, Alcalá de Henares; Maratón Viajera, Guadalajara, 2006; La Ruta de los Cuentos Blancos, 2007, Cádiz; XVI Noche de los Cuentos, La Laguna (Tenerife), 2008 i 2012; Encontes 6º Festival de Narración Oral, Altea, 2009; Festival Etnosur, Alcalá la Real (Jaén), 2013; FLIC Festival de Literatures i Arts Infantil i Juvenil (Barcelona), 2014; Fraga T Cuenta, Fraga (Osca), 2014; Ahoz Aho, Ordizia i Tolosa (Gipuzkoa), 2014; En Úbeda se cuenta (Jaén), 2016; Sete Falares (Pontevedra), 2017; Palabras al Vuelo (Lanzarote), 2017; Festival Avila de Cuento (Avila), 2017.

Ha actuat com a programadora de les sessions de contes per a adults al Pub Dubliners de L’Hospitalet entre els anys 2004 i 2008.

Va ser sòcia fundadora de LASSAL Accions Culturals, amb qui va coordinar diversos projectes (Contes a l’Aula, de narració oral; LASSAL a Casa Anita, d’animació a la lectura).

Formà part de la junta directiva de l’ANIN (Associació de Narradores i Narradors de Catalunya), com a vice presidenta, i va ser membre del consell editorial de la revista N; a més ha participat i participa activament en diversos grups de treball (tertúlia, formació, FEST –Federation for European Storytelling-, etc.) .

 

+Info  

#footer-bottom .bottom-menu{display: none;}