Pages Navigation Menu

Dues gotes d’aigua

Plic plac,
plic plac,
plic plac.
Una gota, dues gotes.
Una mare i una filla.
Contes i cançons, sons i onomatopeies, a dues veus i quatre mans, a dos cors i quatre peus.

Patrícia i Bàrbara McGill, duen a terme aquesta sessió per a persones molt joves, d’entre un i tres anys, acompanyades de mares, pares, tiets, tietes, àvies, avis, amigues, amics, cosines, cosins… Es tracta d’una sessió estructurada a l’entorn de la paraula dita i cantada, i de l’experimentació amb els sons, i fonamentalment a l’entorn del teixit mare-filla. Us convidem a teixir!Patrícia és una narradora nascuda a l’Uruguai, que es compta avui entre la trentena d’habitants del poble de Florejacs, La Segarra. Els seus avantpassats van arribar de Brasil, Argentina, Escòcia, Irlanda, Itàlia, País Basc… I al llarg de la seva infantesa, va viatjar d’un país a l’altre. Fou així com va aprendre el català i el suec. I dels seus vells vinils de música brasilera i jazz en va aprendre el portuguès i l’anglès. Poc a poc, el so de les paraules i el seu silenci la van dur a les històries.
Llicenciada com a actriu a l’Escuela Multidisciplinaria de Arte Dramático Margarita Xirgu de Montevideo, ha conreat altres arts com cant, dansa clàssica i contemporània, expressió corporal i pantomima.
Ja fa prop de vint anys que va decidir capbussar-se en l’art de contar històries.
Bàrbara és historiadora de l’art, amb tendències clarament musicals i teatrals, degudes a la seva formació i a les seves passions. Nascuda a Madrid, crescuda a Barcelona, i amb avantpassats arribats d’Uruguai, Brasil, Argentina, Escòcia, Irlanda, Itàlia, País Basc… ha viatjat per estudis i per curiositat a Anglaterra i als Estats Units d’Amèrica. Actualment cursa un màster de Musicoteràpia a l’ESMUC, és mare d’un nen de mesos i filla d’una mare de mig segle. La seva feina es desenvolupa entre l’àmbit empresarial i l’àmbit artístic.

Necessitats tècniques
Espai escènic: aproximadament 2m x 2m
Nombre d’assistents: l’ideal és 30 persones, i no més de 50 (entre menors i acompanyants)
So: aquesta sessió ha de ser portada a terme sense equip de so, per tant el nombre d’assistents i la sonoritat de l’espai seran elements clau.
Llum: és convenient que la llum sigui càlida i tènue per afavorir la sensació d’intimitat necessària en aquest tipus de sessions.

#footer-bottom .bottom-menu{display: none;}